Anturia zltnutie listov

Antúria je obľúbená izbová rastlina. Ak ju trápi niektorá z bežne sa vyskytujúcich chorôb, treba ihneď zakročiť. Niekedy stačí zmeniť spôsob staroslivosti, inokedy siahnuť po riešení v podobe chemického postreku. Jednou z najčastejších chorôb tejto prekrásnej rastliny je žltnutie a hnednutie listov.


Už sú postihnuté takmer všetky listy.

Ak sa počas zimného obdobia objavia na rastlinách žlté listy (buď celé alebo len okraje), objavujú sa rôzne škvrny, na vine je jeden z dvoch dôvodov - priveľa alebo primálo vody. Pri žltnutí listov treba prezrieť zeminu. Ak je suchá tak, že sa odlupuje od okraja črepníka, je žltnutie spôsobené nedostatkom . Anturium anderanum) je zaujiímavá izbová rastlina s veĺmi pôsobivými kvetmi. Aj listy majú atraktívny srdcovitý tvar. Vyžaduje svetlé stanovisko, nie však na slnku,.


O tej doby mi začali žltnúť a schnúť konce listov. Odparená voda zvýši vlhkosť vzduchu v priamom okolí a listy môžu nasať vlhkosť kedykoľvek počas dňa.

Pretože kvety sú pomerne. Odumreté listy alebo kvety priebežne odstraňujte, pretože môžu byť živnou pôdou pre hubové ochorenia. Pre antúriu sú charakteristické najmä voskovité pevné kvety a nádherné zdravé tmavozelené listy.


Ak rastlinku udržiavate v zdravej kondícii, dokáže vám robiť radosť po mnoho rokov. V kvetinárstvach sa môžete . Typicky, okrasné rastliny na predaj v čase kvitnutia. Jedná sa o najpestrejšia obdobie vo farbách života, a, samozrejme, bude krásu dopytu v dopyte. To je evergreen rastlina . Veľké množstvo chlóru alebo ťažký oxidu kovu má za následok žltnutie listov rastlín.


Existuje niekoľko dôvodov, prečo tomu tak je, a takmer všetci z nich sú spojené s chybami v . Vzhľad zariadenia neobvykle zaujímavé - veľké lesklé tmavo zelené listy a žiarivo červené kvety pokryl okolité vysoký žiarivo žlté spadix - ozdobia každej domácnosti a pýchu svojho majiteľa. Najčastejšou príčinou žltnutie listov sú porušenie nevhodné zavlažovanie alebo kvalitu vody. Príčinou žltnutie listov rastliny môže byť zvýšená, a tvrdosť, čo je typické pre väčšinu našich zásobovanie vodou. A nemôžete s tým nič robiť.


Rovnako ako všetky živé veci na zemi, antúria majú tendenciu veku. V extrémnom prípade, ak je . KALA, ANTÚRIA … crepnikova- anturia -cervena-cely-kvet Ich pôvodným prostredím je šero dažďového pralesa, tlejúca pôda, chránená pred slnkom klenbou lesa.

Majú zaujímavé listy a dnes veľmi obľúbené kvety – čo sú vlastne šuľkovité súkvetia ukryté v tulci. Pokiaľ si vyberáte svoj valentýnsky darček priamo v obchode s kvetmi, nechajte si ho poriadne zabaliť. Nenechajte sa oklamať prechodným oteplením, antúrie milujú teplo. Aj to najmenšie prechladnutie sa im môže stať osudným.


Stane sa zárodkom pre neskôr prejaviace sa žltnutie listov. Chcete byť informovaní o nových . Ak hnijú korene a žltnú listy , je to príznak nadmernej vlhkosti. Substrát nesmie byť však nadmerne vlhký, inak začnú žltnúť listy a opadávať kvety. AK VÁM ZAČNÚ ŽLTNÚŤ LISTY JE TO ZNAK HNITIA TEJTO RASTLINKY.


Neprehnaná starostlivosť o túto rastlinku bude bohato odmenená. Zamioculcas vám bude rýchlo rásť pokiaľ mu zabezpečíte izbovú teplotu, radšej menšiu než prehnanú zálievku a raz do mesiaca trochu hnojiva. Rod zahŕňa asi 9druhov rastlín, ktoré sa líšia tvarom listov , farbenie. Fanúšikovia mu dal meno . Príznaky choroby: listy žltnú a nakoniec opadávajú. Príčina choroby: nadmerná zálievka, nedostatok dusíka, príliš tmavé stanovište.


U niektorých rastlín je normálne, že listy žltnú a opadávajú. Opatrenie: zalievajte až po vyschnutí substrátu. Anthurium, čo táto kvetina?


Prípadne vymeňte substrát a potom menej zalievajte.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba