Omietka na drevenicu

Hladam informacie a rady tykajuce sa izolacie murov a strechy drevenice. Tiež Vám odporúčam nepokaziť drevenicu nejakým obkladom z vonka, drevenice sú nádherné tak ako boli urobené našimi otcami. ODSTRÁNENIE FASÁDY Najšpinavšia práca je odstraňovanie starej omietky. Na väčších plochách pomôže obyčajný rýľ.


ZVODY Aby sme ochránili dažďový zvod pred poškodením, treba ho včas odmontovať.

Dobry vecer, prave riesim rekonstrukciu domu, kde cast je drevena, klasicka drevenica a cast murovana. Ked si to zhrniem tak treba vymenit: strechu a spravit obytne podkrovie, zburat pristavby, riesit WC v povodnej drevenici , vybrat celu podlahu a spravit izolacie a vsetko, vsetky omietky dat dole a osetrit drevo, zaizolovat, vymenit elektrinu, kurenie. Realne z domu ktory je teraz by zostali len obvodove dreva, . Zaujala ma hlinená omietka. Máte s ňou niekto osobné skúsenosti?


Poznám výhody, má aj nejaké nevýhody? Rada by som sa dozvedela i cenu. Vopred ďakujem za skúsen.

Povodny majitel to zdvovodnil tym, ze povodna omietka bola vo velmi zlom stave a drobila sa. Ja predpokladam, ze tam bola hlinena mazanica. Teraz musim tento obklad odstranit a nahodit nejaku omietku aby to dychalo, len este neviem aku a ako ju tam aplikovat, ci sa pod to dava nejaka trstina, alebo . Vážení páni, všetka česť - robíte veľmi hodnotnú robotu. Táto reportáž ma zvlášť oslovila, pretože aj môj otec bol tesár a kolesár. Domček patrí medzi najstaršie objekty skanzenu Vihorlatského múzea.


Pochádza z Klenovej z 20. Jeho konštrukcia je zrubová, na nej má hlinenú omietku zvonku aj zvnútra. Stojí na kamennej podmurovke. Unikátny je tým, že nemá hospodársku časť. Iba obytné priestory, ktorým dominuje veľká . Designed and created by ARTERRE.


Hlinené omietky do drevenice v Zázrivej. Workshop bude prebiehať pod vedením profesionálneho hlinára Stana Proroka a je vhodný pre začiatočníkov ako prvý kontakt s hlinou ako aj pre pokročilých, ktorí môžu rozšíriť svoje znalosti a schopnosti, prípadne sa radi od Vás niečomu priučíme aj my…Svet funguje vďaka vzájomnej výmene… V piatok . HLINÁR Stano Prorok, drevenica, Zázrivá, tradície. Aj pri oprave drevenice platí, že všetky povrchy musia ostať paropriepustné, a preto treba vnútorné steny natierať tra- dičným vápenným náterom a pri výmene podlahy je najvhodnejšie zase len drevo.


Ak je drevenica omietnutá a nepoznáme stav trámov pod omietkou , treba spraviť.

Skladba obvodových stien, vnútorných priečok, podlahy prízemia a strešného plášťa našich zrubov, zrubových domov, dreveníc a záhradných domčekov. Finálna omietka , alternatívou kamenné obklady. Pôvodná 83-ročná drevenica sa nachádza v oblasti Javorníkov len pár minút od Veľkého Javorníka.


Pred rekonštrukciou jej určite málokto dával nádej na prežitie. Tatarku a hlavne jeho švagra Zdena Jurčíka z nej však spravili v priebehu neuveriteľných siedmych mesiacov krásavicu, . Zatiaľ čo vonkajšie obloženie drevenice tvorí tmavé smrekovcové drevo a pôvodné murivo so sivou hrubozrnnou omietkou , vnútorný priestor je. Slovensku stále dosť) netreba jednoznačne búrať a na ich mieste stavať iba novostavby. Niekoľko oslovených firiem druhej skupiny nás šokovalo informáciou o veľkom počte vyvezených starých dreveníc do zahraničia.


Rovnako obvodové trámy – stav dreva je možné spoľahlivo zistiť až po odstránení omietky. Je finančne nenáročná a drevenicu zachráni od ďalšieho chátrania. Strešná krytina je z píleného dreveného šindla, podlahy drevené doskové. Boli obnovené poškodené časti podmurovky, nové podlahy, stropné trámy, vnútorné omietky , vybudované sociálne zariadenie, opravené okná, vymenené vchodové dvere, .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba