Domov definicia

Význam slova „ domov “ v Slovníku slovenského jazyka. Význam a typické výrazy slova „ domov “ v Slovníku slovenského jazyka. Domov může být : pojem znamenající nějaké vlastní lidské obydlí – dům, byt, vila apod.


Rodinný dom je (podľa Stavebného zákona) bytová budova určená predovšetkým na rodinné bývanie so samostatným vstupom z verejnej komunikácie, ktorá má najviac tri byty, dve nadzemné podlažia a podkrovie. Rekreačná chata - je rekreačný druh rodinného domu , zväčša sezónneho typu .

Bytové domy sa rozlišujú podľa rozličných znakov, ktoré umožňujú ich určenie z pohľadu tvaru, podlažnosti, konštrukčného riešenia, tepelnoizolačnej schopnosti, fasád a podobne. Radový rodinný dom (iné názvy: radový dom , rodinný dom v radovej zástavbe, alebo ľudovo rodinný dom v radovke) je spôsob bytovej výstavby, keď sú rodinné domy postavené podľa rovnakého plánu, radené hneď vedľa seba a majú spoločné nosné steny alebo požiarne steny so susedným domom. Plochy miestností alebo ich častí s výškou m ( alebo väčšou ) sa do úžitkovej plochy započítavajú 1, s výškou od 40m do 20m - , a s výškou menšou než m sa nezapočitávajú vôbec.


Zastavaná plocha - je to plocha zabraná stavbou v dokončenom stave bez terás, vonkajších schodíšť a vjazdov podľa . Definícia rôznych energetických štandardov budov. Najrozšírenejším zástupcom konceptu energeticky efektívneho domu je nízkoenergetický dom (NED), ktorého zdokonaľovaním sa dospelo k štandardu energeticky pasívneho domu (EPD). Výnimkou nie sú ani energeticky nulové, energeticky nezávislé . Energeticky pasívny dom.

O JE NÍZKOENERgETicKÝ DOm definícia. Spája a optimalizuje obytný komfort, kvalitu stavebných konštrukcií,. Rodina je z hľadiska socializácie z troch primárnych spoločenských skupín skupinou najdôležitejšou. Je totiž najvýznamnejšou súčasťou spoločenskej mikroštruktúry, ktorá.


Každý domov sa vyznačuje trochu iným denný programom, iným poriadkom, inou sústavou hodnôt, iným životným štýlom. Zároveň sú praktickou ukážkou toho, akým smerom sa bude úsporné bývanie pravdepodobne . Detský domov je ústavné zariadenie pre deti od – 25. Pojem nízkoenergetický dom pasívny dom.


Slovenskej republiky pod rezort Ministerstva práce, . Ak ústavná starostlivosť skončí dosiahnutím plnoletosti alebo predĺžením ústavnej starostlivosti do rokov veku, môže mladý dospelý požiadať detský domov o poskytovanie starostlivosti až do jeho osamostatnenia sa, najdlhšie do rokov veku. Osamostatnenie na účely tohto zákona je zabezpečenie si bývania a . Osídlenie je pre potreby výskumu definované ako zoskupenie minimálne troch domov obývaných rómskou populáciou. Pasívny dom je budova, v ktorej sa vnútorná príjemná teplota v zime aj v lete dosahuje bez klasického vykurovacieho systému, alebo klimatizácie. Subjekty poskytujúce sociálne zabezpečenie seniorom. Dôchodok a dôchodkový vek.


Pri plánovaní vlastného bývania a stavby vlastného domu sa človek často stretne s pojmom „stavba na kľúč“. Takto postavený výraz v človeku evokuje pocit, že dom je postavený celý od základu a vy len dostanete kľúč, ktorým si dom odomknete.

Domy na kľúč ponúkajú spoločnosti, ktoré sú schopné .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba