Jobove slzy

Slzovka obyčajná ( Jóbové slzy ) 250g. Podporuje funkciu sleziny, pomáha tráveniu mäsa a tukov. Zloženie: 1 slzovka obecná plod.


Skladujte na suchom mieste, mimo dosah priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté! Krajina pôvodu: Thajsko. Neobsahuje GMO suroviny.


Nazýva sa aj „ Jóbove slzy “, „biela perla východu“ alebo čínske krúpy. Pochádza z oblastí Ázie. V Indii sa tisíce rokov pestovala ako obilnina. Neskôr sa dostala do Číny a stala sa neodmysliteľnou súčasťou tradičnej čínskej medicíny.


Jobovy slzy se jim říká dle utrpení biblického Joba. Příběh Joba ukazuje, že na otázky po smyslu života a utrpení nemohou dát odpověď lidské úvahy. Utrpení si lidsky nevysvětlíme, ale tuto otázku je možné řešit z hlediska víry, a v tom je Job příkladem.


Zlo, které zasáhlo Joba , nebylo v žádném případě . Aj napriek tomu, že má v anglickom názve slovo jačmeň, nemá k nemu až tak blízko a je bezlepková. Táto potravina považovaná . Iný názov pre čínske perličky je Jóbove slzy , v Amerike sú známe ako čínsky perlový jemen. Keď sa uvarí (hodina a viac), chutia ako obyčajný jačmeň, avšak v mnohých aspektoch sa od obyčajného jačmeňa líšia. Obyčajný jačmeň nemá taký účinok aký je prisudzovaný čínskych kusom. Tato semena divoké trávy svým tvarem připomínají slzu.


Naši předkové je takto nazvali podle utrpení biblického Joba. Někdy se také můžete setkat s názvy: slzy Panny Marie, Davidovy slzy či Ježíšovy slzy. Poznali ju v starovekom Grécku aj v Číne. Je podobná jačmeňu, preto je niekedy zaraďovaná medzi obiloviny.


Semená majú tvar bielej perličky a využívajú sa už tisícročia v tradičnej čínskej . Hato - Mugi, perličkový jačmen ( Jóbové slzy , slzovka). Je to obilnina podobná jačmeňu. Obsahuje betakaroten, vitamíny B, C, draslík, kalcium,horčík, meď, mangán, fosfor, zinok. Používa sa do raňajkových kaší, ako príloha, alebo sa samostatne vyvára ako čaj. Práve pre ne sa neodporúča jesť ako bežná potravina, len ako doplnok.


Hato mugi alebo po slovensky slzovka je obilnina podobná jačmeňu (známa aj pod názvom Jóbove slzy ). Perličkový jačmeň čiže Hatomugi sú semená divokej trávy, ktorá má silné čistiace účinky na organizmus. Hato mugi sa nepoužíva ako bežná potravina, má totiž veľmi silné podporné liečebné účinky. Bola základom stravy v starom Egypte, Palestíne alebo Grécku.


Ruženec z prírodných korálok (tzv. Jóbové slzy - Coix Lacryma Jobi) veľkosti 7- 9mm. Celková dĺžka: 55cm, obvod 78cm. Vlastná výroba - ručná práca.


Kórejský obilninový čaj z Jóbových sĺz. Dominantnou súčasťou zmesi je slzovka alebo Jóbove slzy. Dokáže organizmus prečistiť od rôznych škodlivín a toxínov.


Druhou súčasťou zmesi je semeno lotosu orechonosného, ktorý rovnako spolu so slzovkou posilňuje PI ( slezinu) a . Sušené plody, orechy a semená). Hodnotenie produktu:.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba