Zrušenie roamingu

Od polovice júna budú ľudia v celej EÚ platiť za telefonovanie rovnaké ceny. Roaming tak definitívne končí. Európskej únie využívať službu roaming za cenu ako vo svojej domovskej krajine. Tieto pravidlá sa na vás vzťahujú pri telefonovaní (na mobilné telefóny a pevné linky), zasielaní textových správ (SMS) a využívaní dátových služieb v zahraničí.


V prehľadných bodoch vám prinášame všetko, čo by ste mali o najväčšej zmene v rámci roamingu vedieť:. Ak obídete zrušenie roamingu v EÚ, dostanete veľkú pokutu.

Na čo si dať pozor v zahraničí? K zásadnejším zmenám operátor pristúpil aj pri paušálnych programoch TO, ktoré obsahujú veľké dátové balíčky, ale aj minúty a správy. Zákazníci operátorov sa už o niekoľko týždňov dočkajú zrušenia príplatkov v zahraničí. Európsky parlament schválil návrh poslancov, ktorý vytvorí podklad pre reguláciu cien medzištátnych hovorov a SMS správ. V súčasnosti po zrušení roamingových poplatkov môže nastať situácia, že napríklad volanie v roamingu z Rakúska na Slovensko je lacnejšie ako volanie zo Slovenska do Rakúska.


O poplatkoch v paušáloch Flex a . Užívajte si dovolenku v zahraničí bez obmedzení. S regulovaným roamingom komunikujete v krajinách EÚ za ceny ako na Slovensku.

Posielanie informácií o cenách v roamingu vám na základe vašej žiadosti opätovne aktivujeme. Rok a osm měsíců - přibližně taková doba uplyne 15. Europoslanci přijali nový zákon již 27.


Najväčším bodom v prípade zrušenia roamingu je fakt, že operátori sa budú môcť brániť. Presne tak, EÚ sa chystá ochrániť operátorov a ich investície do sietí . Tak napríkla využívanie mobilného telefónu v EÚ za domáce ceny bude možné len počas dní vkuse, resp. Ak teda cestujete častejšie, napríklad aspoň raz mesačne na dní za hranice Slovenska, v decembri za roaming už platiť . Okrem zrušenia roamingu do 15. V praxi to znamená, že každá doterajšia aj nová zmluva, ktorej súčasťou . Ide o významný krok k vybudovaniu Jednotného digitálneho trhu a posilnenie práv spotrebiteľa.


V budúcnosti už nebude možné, aby . Zrušení roamingu v EU: Češi volají a datují jako diví. Volání, psaní esemesek i surfování po internetu tak lidi nyní stojí při pobytu v kterémkoliv ze členských států stejně jako v jejich zemi. Evropské unie (EU) zrušeny.


EU si uz nezoberie na triko ze tolko rokov sa o nieco snazi a nejaki marketeri budu hladat dieru v regulacii a odrbu to. Do dvoch dni bude na stole uprava v Europskej komisii, . Taky vás to s jarem táhne do zahraničí? Už žádné roamingové příplatky za minutu volání, SMSku nebo spotřebovaný MB.

VŠIMLI STE SI ZRUŠENIE ROAMINGU ? Toto leto bolo prvé, počas ktorého ste mohli, vďaka Európskemu parlamentu, z dovolenky v EÚ telefonovať za rovnaké.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba