Osb doska parozabrana

Ahoj, jedna znama davala do podkrovia OSB dosky , nie sadrokarton a povedala, ze pod to nedavali parozabranu , ze OSB dosky su niecim napustane a ze maju uz v sebe funkciu parozabrany , spoje a miesta kde su skrutky prelepili speci paskou. Potom netrvá dlho a drevo sa začne rozkladať. Ak je však parozábrana. OSB dosky s prelepenými spojmi vzduchotesnou páskou sú vhodné ako parozábrana.


Aby sa zabezpečili dobré difúzne vlastnosti takýchto stien, na vonkajšiu stranu sa používajú parafínované drevovláknité dosky, napr. Na drevovláknité dosky nanášame difúzne otvorený fasádny systém Caparol Capatect . OSB dosky sú materiály vytvorené z veľkoplošných triesok, ktoré možno použiť v exteriéri aj interiéri. Lepit parozabranu na drevene debnení? Príspevkov: - ‎Autorov: Niečo medzi dosky a vatu musíte dať inak sa vám bude prášiť v interiéri.


Nieje potrebná ak sa nad vatou nebude nič nachádzať. Ak by ste nad tú vatu dávali OSB dosky alebo betón tak tam tá parozábrana musí byť. Síce to nieje váš prípad. Ale ak je skladba stropu od spodu SDK,vata obyčajné dosky tak sa . Na vrch, teda na podlahu povale chcem dať izoláciu. Buď vlnu a osb dosky alebo nejaký pochôdzny polystyrén.


Skôr sa však prikláňam k vate a OSB. Teraz idem robiť SDK a neviem či treba dávať parozábranu. Nebránim sa jej kvôli cene ale práve preto aby prípadná vlhkosť odchádzala z domu stropom. Podlahu na podkroví nebude tvoriť betonová deka ale na existujúce hranoly chcem namontovať OSB dosky na ktoré neskôr dám plávajúcu podlahu. Mám obavu, aby sa mi neprehýnali.


Tvoria hlavnú zvislú nosnú konštrukciu, ktorá sa skladá zo zatepleného dreveného rámu hrúbky 140mm, oplášteného z oboch strán OSB doskou hrúbky 12mm. Vo vnútri rámu je vložená tepelná izolácia z minerálnej vlny hrúbky 140mm. Takto zložený stenový panel je z vnútornej strany vybavený parozábranou a opláštený . Vhodné podklady: PE, PA, PU, PP a hliníkové fólie, hliníkové a oceľové profily, plastové prvky a profily, drevené podklady a podklady na báze dreva ( OSB dosky , drevovláknité dosky a pod.).


Podklad musí byť suchý, zbavený mastnôt a nečistôt. Montážna fixačná páska ISOVER VARIO XtraFix je určená na . Stavebniny DEK - Všetko pre Vašu stavbu. Kvalitné stavebné materiály pre strechy, fasády, izolácie a hrubú stavbu. Parozábrana Jutafol N 1- m².


Vaše hodnotenie: Doprava zdarma Dodanie do dní. Pri zachovaní neprevetrávanej vzduchovej vrstvy medzi interiérovým podhľadom a parozábranou je zachovaná funkcia reflexnej vrstvy. Dosky OSB oproti tomu môžu za určitých predpokladov uvoľňovať do ovzdušia prchavé organické zlúčeniny, ako napr. Aby takáto výmena prebehla hladko, sú inteligentným spôsobom navzájom kombinované parozábrany a naše difúzne otvorené dosky ESB.


Skladba stropnej konštrukcie.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba