Suzuki vitara test

Nová Vitara je potenciálne eso v rukáve japonskej automobilky. Toto vozidlo vie ako na slovenského zákazníka. To je tá divná, hranatá? To bude veľa žrať a slabé to bude.


Suzuki uvedením modelov SXS-Cross a Vitara a ukončením výroby SXporiadne prekopalo svoju modelovú ponuku SUV.

Tento model menom nadväzuje na známych predkov, no prišiel s odlišnou receptúrou. Aj keď vo videoteste jasne tvrdím, že nová Vitara je o dve kategórie (nie triedy) inde, asi je aj to. Teda aj o dve triedy inde, ako bola doposiaľ. Iste, chápem a akceptujem, že manažéri v Suzuki sa rozhodli stavať na supersilnom mene, ktoré za viac než 25r spoznal celý svet.


Postavili celkom iný druh auta a nie sú prví ani. Ta kombinuje lehce sportovní designový styl s nejvyšší výbavou Elegance. Vitara má na sobě více chromu, měděných prvků a loketní opěrku v ceně.


Suzuki Vitara se začalo nabízet ve speciální edici SE.

Zkoušeli jsme tam hned čtyři různé verze tohoto nástupce modelu SX který nemá trochu překvapivě téměř nic společného s předchozí Grand Vitarou. Lenže ťažisko predajov u podobných áut dnes už leží niekde úplne inde. Suzuki se tak o Vitaře nebojí mluvit v superlativech a připisuje jí spousty nadpřirozených schopností, včetně rekordně nízké spotřeby paliva. Taková tvrzení jsme ovšem nemohli . A nebolo to len o zvedavosti, Suzuki podľa bezprostredných reakcií svojím vzhľadom bodovalo. Už dávno sa mi nestalo, aby mi zástupca importéra odovzdal auto na test so slovami: „Chalan, vyskúšaj čo v. Japonská automobilka Suzuki nedávno rozšírila ponuku modelového radu Vitara o vrcholnú verziu so.


Za volantom modelu Vitara S sme si uvedomili, že na to, aby ste sa na ceste zabávali vám pohodlne stačí aj 1koní. Disponovala pomocným, nie však samonosným rámom, a redukčnou prevodovkou. Automobilka však potrebovala náhradu nielen za Vitaru ale aj populárny model SX nakoľko sa ho nepodarilo plne zastúpiť modelom SXS-Cross.


Jméno Vitara sice zůstalo, vše ostatní je ale docela jiné. Na off-road rovnou zapomeňte, nová generace nám při testu totiž ze všeho nejvíce připomínala nafouknutý Swift. Bestseller Suzuki SXje minulosťou. Zastúpila ho nová Vitara.


Na kompaktnom formáte stvorilo totiž Suzuki svieži, obratný, praktický a veľmi úsporný model. My sme si vyskúšali drahšiu dieselovú verziu so štvorkolkou, ktorú by prívlastok crossover určite urazil.

Koncem loňského roku jsme vám představili novou Grand Vitaru od Suzuki, poháněnou zážehovým dvoulitrem. Již tehdy jsem se těšil na svezení s tímt.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba