Odčervenie holubov

Dobrý večer,z blížiacimi za zdravotnými kúrami sa chovatelia zaujímajú ohľadom odčervenia a to :Aký liek použiť na koĺko nemajú holuby doperené letky, a kedy: či pred kúrami v strede alebo po. Aj v mene ostatných dík za príspevky, podotýkam chovateľov. Kúpil som do chovu nové holuby ,o ktorých mi chovateľ tvrdil,že sú odčervené.


Včera som však v truse našiel nechutného asi 3cm červa. Nepodávať potravinovým zvieratám. Zloženie: účinná látka a iné zložky tableta. Odčervenie možno spojiť s očkovaním proti diftérii- kiahňam holubov. Táto choroba nemá špecifickú liečbu.


Ide o vírusové ochorenie zapríčinené vírusmi zo skupiny poxvírusov. Pri ľahšom napadnutí choroby – kožná forma sa najskôr objavia žltohnedé . Pred odčrevením odporúčame urobiť koprologické vyšetrenie z čerstvého trusu na . Všetky holuby odčervujeme (pozor na rast a výmenu letiek). Ak zvolíme plošné odčervovanie holubov , tak najprv preliečime holuby proti trichomoniáze prípravkom Metrozol, Trichobion alebo Trinidazol a až potom odčervujeme. Doporučujeme prípravky na odčervovanie . Malo, by sa vykonávať až na základe parazitologického vyšetrenia a presne predpísanými dávkami liekov. Po liečbe, ktorá vždy vyvoláva zásah do tráviaceho aparátu holuba , je vhodné podávať probiotiká a vitamínové prípravky po dobu aspoň dní.


Počas tej doby odíde väčšina nemató v ktorých tele však môžu byť vajíčka, znovu schopná invázie. Holuby necháme deň uzavreté. Preto po hodinách po podaní preparátu holubník riadne mechanicky vyčistíme, dezinfikovať horúcim roztokom lúhu v koncentrácii - , alebo vypálime letlampou. Hneď po veľkom pŕchnutí holuby dostanú Ivomec proti perožrútom.


Samozrejmosťou je zimné odčervenie Aldifalom či Nilvermom a vakcinácia proti Paramyxo. Prípravok na odčervovanie pre aplikáciu do zobáka. Během té doby odejde většina hlístic, v jejichž těle však mohou být vajíčka, znovu schopná invaze. Proto po hodinách po podání preparátu holubník řádně mechanicky vyčistíme, vydesinfikujeme horkým roztokem louhu v koncentraci – , nebo vypálíme letlampou.


Tekuty pripravok (1 prirodny) urceny na odcervenie (endoparazity) postovych holubov. Vhodny v priprave na chovnu a pretekovu sezonu a pocas pretekovej a chovnej sezony. Nema neziaduce vedlajsie ucinky, ako tomu je pri chemickych antihelmintikach! Nepoužívať u holubov , ktorých mäso je určené na ľudský konzum. OSOBITNÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA NA UCHOVÁVANIE.


Uchovávať pri teplote do °C. Po zamiešaní do krmiva ihneď spotrebovať. Udelená čestná cena za chov holubov kingov.


Charakteristika: Širokospektrálne perorálne antihelmintikum v tabletovej forme, určené pre športové holuby a exotické vtáctvo. Aj u chovných holubov je dobré, keď v auguste dochovajú posledné mladé. Po rozdelení partnerov necháme ich organizmus regenerovať.


Po preperení holubov , asi v polovici decembra holuby preliečim proti trichomoniáde. Začiatkom roka podám liek na odčervenie. V mesiaci január podávam prípravky proti kokcidióze.


Blcha holubia, jeden z mnohých známych parazitov Obdobie zimného odpočinku - v tomto období by sme mali previesť preliečenie chovu na nasledujúce choroby : pseudomor, kokcidióza, salmonelóza, diftéria, trichomoniáza, ornitóza, odčervenie a zároveň ukončíme dezinfekciu holubníka. Celý proces začneme čistením . Preventívne podanie antibiotík je nežiadúce, nakoľko salmonely prežívajú vo vnútri buniek zvierat, kde ich podávané antibiotiká nezabijú, ale naopak zničia zdravú črevnú mikroflóru, ktorá chráni zviera pred spätnou . S je spoľahlivý a bezpečný prípravok na odčervenie spevavcov, eurofauny, papagájov a iných vtákov s účinnou látkou Ivermectin a podpornou látkou získanou z brestu. Pred chovnou sezónou je dôležité zvieratá odčerviť a urobiť dôkladnú asanáciu chovných priestorov. Je veľmi spoľahlivý ako.


Kanáriky, malé spevavce, pinky, holuby.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba