Idealna vlhkost v pivnici

Ahojte, vcera som si vsimla, ze nam zacina vlhnut stena v pivnici. Skladujete zeleninu správne? Tieto podmienky spomaľujú proces znehodnocovania úrody a predlžujú trvanlivosť plodov. Potrebná vlhkosť vzduchu v pivnici bráni listovej a koreňovej zelenine v strate vody, takže plody nezvädnú a nescvrkávajú sa.


Relatívna vlhkosť vzduchu ba mala byť až.

Chladný a suchý zimný vzduch privádzaný zvonku sa v pivnici ohrieva a tým sa jeho relatívna vlhkosť znižuje. Túto ideálnu vlhkosť sa snaží zachovať termokeramický a tepelno-izolačný náter ThermoShield. Zdravím vás chcem sa popýtať mam v pivnici vlhkosť je to nova pivnica dáke rady? Môžem znížiť vlhkosť v pivnici , ak na steny pivnice - na kameň by som dal EPS? Ak by som bol vinár, tiež by to bola ideálna klíma pre skladovanie sudov s vínom.


Povieme na rovinu: ťažká téma bez zaručenia úspechu. Existuje ale viacero spôsobov ako postupovať a my vám ponúkame jedno z nich.

Toto obdobie zvyčajne prebieha priamo na mieste uloženia. Nasleduje obdobie vegetačného pokoja, ktoré trvá podľa odrody až týždňov. Podľa toho sa určujú podmienky a spôsob uskladnenia. Zemiaky ukladáme do pivnice v prepravkách, . Moderné bývanie a ústredné kúrenie odstránili dávne hlboké, tmavé a chladné pivnice , ale ešte stále môžeme skladovať zeleninu a ovocie doma aj bez chladenia. Po vychladení sa vetranie obmedzuje a vlhkosť vzduchu má byť až.


Ideálne je udržovať teplotu okolo °C. Táto fáza zvyčajne prebieha priamo na mieste uloženia. Je tam ideálna teplota, riadená vlhkosť vzduchu a zvyčajne sú to priestory niekde pod zemou v štýlových pivniciach , kde môžete svoje víno . Potom vám jabĺčko chutí ako zemiak :-) Ak však máte len jednu spoločnú pivnicu , môžete dať zeleninu do piesku, tak vám ovocie nenapáchne od zeleniny. Dobré je v pivnici umiestniť teplomer a sledovať teplotu a vlhkosť. Záplavy sú pohroma , ale vlhkosť do domu môže prísť aj pomaly a nečakane.


Ak teda vlastníme starší dom, mali by sme pivnicu dôkladne prezrieť a zistiť, ako ju pôvodní majitelia chránili proti vlhkosti. Niekedy takto nájdeme z neznalosti. S výkopovými prácami je ideálne začať koncom jari, aby mohla konštrukcia vysychať počas celého leta. Musíme však pamätať na riziko .

Tvrdí sa, že povodeň je horšia než požiar: pokým pred ohňom utečieme, pred vodou utiecť je nemožné. Typ pôdy a vegetácie v okolí pivnice. Vlhkosť ukrytá v stene rodinného. Strata tepla v pivnici je ovlpyvnená. Otvoríte časopis a dočítate sa v ňom, pri akých teplotách a vlhkosti máte skladovať zeleninu v pivnici , aby vám vydržala až do pozdnej jari.


Nikto vám však nepovie, ako máte svoju pivnicu prehovoriť, aby sa ochladila. Všetci už roky prepisujú teóriu a servírujú ju v novom šate. Staré steny (panel alebo aj tehla) dýchali – brali - sali vlhkosť zo vzduchu v miestnosti, vlhkosť vsiakla do stien a vietor ju potom odfúkal z povrchu vonku – za cenu tepelných strát, staré drevené okná prefukovalo, vzduch sa vymieňal. Ak ste zateplili nedávno, nezanedbajte to, byt môže zvlhnúť alebo aj oplesnieť – ak ste . Aby ste sa cítili dobre vo vašom dome alebo byte príjemne, je potrebná vnútorná pohoda.


Aby tomu tak skutočne bolo, prispieva k tomu aj kvalita prostredia v ktorom sa nachádzame, v ktorom žijeme. Nedostatočná alebo naopak príliš vysoká vlhkosť v dome spôsobuje nepríjemnosti a má dopad aj na naše .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba