Parafín vzorec

Je bez chuti a zápachu, ve vodě nerozpustný. Získává se při destilaci ropy nebo krystalizačním odparafínováním hnědouhelného dehtu, popřípadě se vyrábí katalytickou syntézou. Podle současné nomenklatury ropných produktů se názvem parafín označuje směs tuhých uhlovodíků, která se ochlazením vylučuje z olejových frakcí ropy, a má bod. Dva atomy na konci řetězce váží atomy H. Referáty, ťaháky, maturita, učebné poznámky.


Pri zdravotných problémoch volajte lekára.

Registračné číslo (REACH). Penetrace – tvrdost parafínu : je vyjádřená číslem, pro které platí, že čím nižší číslo tím tvrdší parafín. Velice kvalitní parafíny mají číslo penetrace pod 2 standard je až a parafíny. Cl je na- hraženo Br, vzorec viz na str.


K zápisu jednotlivých zubů do tohoto vzorce se využívá zkratek (zkratky odvozené od jejich latinských názvů) nebo čísel (tab. ). Trvalý (stálý) chrup se označuje. Vyšetření salivace (vylučování slin) – klient žvýká parafin a min plivá sliny do nádobky s graduovanou stupnicí. Po testu se množství slin vyhodnotí a . V kozmetickej praxi majú využitie len parafínový olej, vazelína, parafín a cerezín.

Ich výhodou je indiferentnosť, stabilita (sú odolné proti oxidácii a nežltnú) nedráždivosť, ľahká spracovateľnosť, miešateľnosť a relatívne nízka cena. Sú to nepolárne zlúčeniny (nerozpustné vo vode), ktoré sa nevstrebávajú a . Další názvy, Vzorec , CAS, Výstražné symboly GHS. Parafin tekutý bezpečnostní list Bezpečnostní list.


Objednací číslo, Kvalita, Obsah, Balení, Dostupnost, Cena, Objednat. Fyzikálne a chemické vlastnosti: svetložltá viskózna kvapalina, bez zápachu. Popis: Chlorový parafín. Molekulárny vzorec : C15H26CL6.


Preto dostali aj názov parafíny (parum = málo, affinis = zlúčivý). V ich molekule môže byť uhlíkový reťazec rovný alebo rozvetvený. Sú v nich len jednoduché väzby. Tvoria homologický rad s homologickým prírastkom CH2. Prehľad prvých šiestich alkánov homologického radu: Metán CH . Sumární vzorec , Racionální vzorec.


Propan, C3H CHCH2CH3. Butan, C4H1 CH(CH2)2CH3. Pentan, C5H 1 CH(CH2)3CH3. Hexan, C6H1 CH(CH2)4CH3. Heptan, C7H1 CH( CH2)5CH3.

Oktan, C8H1 CH(CH2)6CH3. Nonan, C9H2 CH(CH2)7CH3. Paraffinum liquidum (Tekutý parafín ). Kuličky lze vylévat také do plastových forem.


Schéma postupu přípravy Zjistíme hmotnost jedné kuličky a vypočítáme množství základu potřebné pro přípravu kuliček ( vzorec pro výpočet viz kapitola čípky). Navážíme a dostatečně rozdrobníme léčivé látky. Kategórie produktu: Laboratórne chemikálie, čisté , p. Parafín tuhý šupinkový - iné balenia a čistota. Strukturní vzorec izooktanu. Motorová nafta se vyrábí ze směsi primární petrolejové frakce a plynového oleje.


Musí mít schopnost samovznícení při teplotě dosažené kompresí vzduchu v motorovém válci. Letní motorová nafta může obsahovat určité množství vyšších parafinů , které v zimní naftě nesmějí být, protože by . Název: vy_52_Inovace_22_ Alkany. Vzdělávací oblast: Č lověk a příroda. Tematický okruh: Organické sloučeniny. Klíčová slova: alkany, homologická řada alkanů, parafín , zemní plyn,.


Jelikož je atom uhlíku čtyřvazný, je vzorec methanu CHa ethanu C2H 6. Pro zápis vzorců alkanů a cykloalkanů s delším řetězcem se obvykle využívají zjednodušené (triviální) vzorce. Kapalné alkany jsou součástí paliv (benzíny, petrolej), pevné jsou obsaženy v parafinu a mazacích olejích.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba