Protislnecny pas na celne sklo

Aplikácia protislnečnej clony na čelné sklo. Namontujeme Vám protislnečnú clonu na základe predpisov MDPT SR a jazdite pohodlne a bezpečne. Blokuje slnečného a UV žiarenia. Zatemňovací pás musí spĺňať na základe vyhlášky 464 . Fólia na čelné sklo 20x150cm čierna SOLAR.


Autofólia na nalepenie na čelné sklo ▻ Ochrana proti slnku ▻ Postupné stmavovanie ▻ Im. Nemam tonovane sklo a chcem si nalepit pas folie na vrch celneho skla , lebo mi vadi ked ma oslepuje slnko ponad spatak a clonitka. Ma s tym niekto skusenost? Neboli potom problemy s policiou?


Zakon hovori nasledovne: a) zatemňovací pás. Umiestnenie fólií, dodatočné tónovanie skiel a vykonávanie úprav zasklených plôch, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca okrem zatemňovacieho pásu podľa odseku písm. Slnko vo Vašom aute už viac nemusí byť problém.


Slnečne, proti námraze clony do auta, rolety a fólie. Ja som odjazdil ako mlady frajer na Octavii cca dva roky s foliou s najslabsim odtienom na prednych sklach, na dalsej cca dva roky s cirou foliou s UV filtrom a na celnom skle som mal 15cm siroky tmavy protislnecny pas. Nikdy ziadny problem, s nikym. Dnes, s odstupom casu sa len smejem. Zmierňuje prenikanie slnečných lúčov do interiéru a chráni vodiča pred oslnením.


Cenový rozdiel oproti čelnému sklu bez protislnečného pásu je zanedbateľný. Protislnečný pás môže byť šedý (napr. Škoda Fabia) alebo zelený (napr.BMW) záleží od vozidla. Ak ste si niekedy v minulosti želali mať na svojom aute predné tmavé fólie a chrániť sa tým pred pozornosťou a slnečnými lúčmi, mali ste skrátka smolu. Kým v iných krajinách majú majitelia vozidiel možnosť nechať si aplikovať tmavé fólie aj na predné bočné okná, u nás je zákon nekompromisný. V prípade autobusov rôznych veľkostí (kategórie Ma M3) sa fólie smú používať aj na bočné sklá pri miestach cestujúcich.


A naopak, je zakázané nalepiť ich na zadné okná a na sklá dverí, ktoré slúžia aj pre výhľad z miesta vodiča. Výnimku tvorí zatemňovací pás , ktorý je možné použiť práve na čelné sklo. Clona SUN-ICE MAX na čelné sklo ALU 1x 85cm. Folie protisluneční 50x300cm dark black.


Fólie protislnečné 50x300cm dark black. Clona na čelné sklo SUN-ICE MAX 180x85cm ALU Compass. Tovar na sklade u dodávateľa. Vhodná pre dodávky a väčšie vozidlá.


Predajca: Autodiely JAPZ.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba