Rubin cena kamena

Jeho hodnota môže byť niekedy dokonca vyššia ako cena približne rovnako veľkých diamantov. Už po stáročia je rubín cenený predovšetkým pre svoju krásnu farbu a tiež jedinečnú tvrdosť a odolnosť (na Mohsovej stupnici), ktorá mu okrem iného dodáva ideálne vlastnosti pre brúsenie. Vďaka nemu, tak kameň získava . Tento drahokam je známy červenou farbou.


Je symbolom, ktorý nám charakterizuje srdce plné lásky.

Patrí medzi výrazné kamene. Rubíny patria ku kameňom , ktoré bežne prebiehajú úpravou. V starovekom indickom jazyku Sanskrit sa rubín nazýval pojmom „ratnaraj“, ktorý sa prekladá ako „kráľ drahých kameňov “. Staroveké sanskritské texty, Biblia, ale aj iné historické písomnosti a náboženské knihy spomínajú rubín a označujú ho za výnimočný klenot.


Hinduisti v staroveku zasa verili, že ak pri . Je taktiež jeden z najvzácnejších. Za prekvapivú farbu drahokamu je zodpovedný minerál Chróm.

Rubíny bez inklúzií sú tak vzácne, že veľké kamene dobrej farby dosahujú vyššie ceny v aukciách ako donca diamanty. Znamenie, Rak, Lev, Škorpión, Kozorožec, Vodnár. Rubín vo fuchsite sa vo všeobecnosti považuje za kameň , ktorý ukazuje človeku cestu, akou si zachová vedomie vlastného „ja“. Na trhu patrí medzi najdrahšie kamene najvyššej triedy. Rubín je symbol majestátnosti, vznešenosti, sily a lásky.


V Indii ho nazývali Rat na radza - kameň císarských rodov. Hovorí sa, že majiteľ Rubína by mal byť pri jeho nosení opatrný, lebo . Díky němu pak kámen získá tolik ceněný vysoce lesklý povrch. Díky své nádherné sytě červené barvě je rubín oblíbeným kamenem pro šperky darované z lásky.


Jeho cena je predstihnutá len niektorými veľmi vzácnymi farebnými diamantmi. V porovnaní so zafírmi obsahujú rubíny viac inklúzií, ktoré bývajú v malom množstve tolerované a sú dokladom prírodného pôvodu. História potvrdzuje, že istota o pravosti rubínu nie je samozrejmou vecou.


Najväčší kameň na Svätováclavskej . Vietnam, Ceylon (dle velikosti kamene cena za karát u kamenů od karátu). Barva rubínů přechází od oranžovočervené po purpurověčervenou, někdy i hnědočervenou. Kameny zbarvené více do.

Drobné, ale čisté a pěkně zbarvené kameny z Thaiska. Samozrejme, niekto si povie, že dnes sa už dajú vyrobiť umelé zafíry, rubíny či diamanty, čo je pravda, ale s pravými kameňmi to nemá nič spoločné. A na trh to má presne opačný efekt - cena pravých kameňov sa vďaka tomu zvyšuje. Kópie sú na prvý pohľad na nerozoznanie od originálov, rozdiely . Podobně jako u jiných barevných drahokamů, kromě jasnosti a velikosti, je intenzita barvy primárním faktorem určujícím hodnotu drahokamu.


Nejjemnější rubíny mají živé, syté, střední až tmavé tóny červené až mírně purpurově-červené odstíny. Temná červená krev“ je obchodní termín pro rubíny s . Rubín - kámen barvy „holubí krve je jeden z nejoblíbenějších drahých kamenů. Vyniká zářivě červenou barvou. Cena přirozených, dokonale vybarvených a zcela čirých rubínů přesahuje často cenu stejně velkých diamantů. Drahokamům jsou často přisuzovány i různé magické vlastnosti, každé měsíční znamení má k sobě přiřazeno některý drahý kámen.


Pokud chcete darovat šperk s touto symbolikou, pak nemůže být syntetický, tedy umělý. Pozrite si našu ponuku šperkov z rubínu. Nakupujte najvyššiu kvalitu Rubín - Zásnubné prstene v GLAMIRA.


Stříbrný přívěsek ve tvaru.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba