Nuno plstenie

Nuno plstenie - plstený šálik. Miesto: Liptovský Mikuláš. Odevné doplnky vytvorené touto technikou spájajú v sebe hebkosť pravého hodvábu a jemnosť prírodnej vlny.


Sú jemné, hebké a príjemne sa nosia. Jednu príjemnú jarnú sobotu strávili nadšenkyne plstenia v Iľanove pri Liptovskom Mikuláši.

Vyskúšali sme si techniku nuno plstenia - plstenia vlny a hodvábu. Vlna je jemná vhodná hlavne na mokré a nuno plstenie. Extra jemná Merino vlna. Ste citliví na drsnú vlnu, nie je vám príjemná na dotyk, „kuše a hryzie“ pri každom pohybe? Máte radi jemný dotyk materiálu skoro až pomaznanie, tak si ho vyberte.


Skúste extra jemnú micronovú merino vlnu. Vzhľadom na to, že všetky výrobky z kategórie Ovčia Vlna, plstenie sa vozia priamo od výrobcu vlny z Anglicka a doprava je pomerne drahá, štandardné poštovné platí pre objednávky nad €.

V prípade objednávok do € bude musieť byť účtované poštovné vo výške 15€. Slovenský eshop s ručne vyrábanými vecičkami. Originálne Handmade nuno plstenie od slovenských dizajnérov, remeselníkov, umelcov a návrhárov.


Možnosť vkladať vlastné výrobky. Mega filzer – roztok, ktorý nám urýchľuje plstenie. Obe techniky suché a mokré plstenie vieme na niektorých projektoch spolu kombinovať. Ahojte, neviete o nejakom kurze na nuno plstenie v bratislave?


Technika plstenia na mokro s . Chcela by som si to vyskúšať. Tento víkend bol veľmi aktívny. Vyzerá to tak, že neplstila iba Ima a dievčatá u Johanky, ale plsteniu sa venovali v túto jarnú sobotu i nadšenkyne v Iľanove pri Liptovskom Mikuláši. Vybrali sme si techniku nuno plstenia - plstenia vlny a hodvábu. Plstili sme hodvábne šáliky i kabelu.


Zaujali vás tvorivé kurzy? Pripravila som pre vás nové termíny kurzov plstenia.

Mokré plstenie, kabela 10. Zní vám tento název poněkud exoticky? Je totiž opravdu odvozený z japonského slova „ nuno “. Při nuno -filcování se snoubí hebkost pravého hedvábí s jemností přírodní vlny. Pri technike mokrého plstenia nesmiem zabudnúť ani na pojem NUNO PLSTENIE , čo je vlastne zaplsťovanie vlny či už do“šifónu“, alebo do gázy.


Touto technikou vyrábame väčšinou šály. Všetky tieto techniky sa dajú aj kombinovať. Pri nuno filcovaní sa spája hebkosť pravého hodvábu s jemnosťou prírodnej vlny.


CENA: eur, denní študenti platia eur. Linda Svršek, lektorka kurzov plstenia pre deti a dospelých (mokré, suché, nuno ), venuje sa aj dekorovaniu tričiek a maľbe na hodváb .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba