Vykon motora f1

Otáčky nesmí přesáhnout tisíc za minutu. Minimální hmotnost pohonné jednotky je 1kg. ERS (systémy na rekuperaci kinetické energie) mohou mít výkon maximálně 1kW.


Pravidla dále určují díly motoru , . A hned dodal jednu zajímavost ke spalovací části motoru : účinnost moderních spalovacích motorů Fje na úrovni. Za více než 1let své existence urazily velký kus cesty. Prvotní spalovací motory měly účinnost . Takže pri polovičnom množstve paliva a bez elektromotorov to musí byť 7koní, nie? Dá sa takto rátať, prikývol . Spadá pod Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA), ktorá je najvyššou organizačnou zložkou.


Slovo formula predstavuje súbor pravidiel, ktoré . Počet valcov je stanovený na maximálne dvanásť, no i tak väčšina tímov používa desaťvalcové motory , kde, ako sa zdá, je najvýhodnejší pomer medzi výkonom , krútiacim momentom a hmotnosťou. Motory formuly dosahujú . Jenže nikdo v té době vlastně nevěděl, jaký výkon přeplňovaný motor od BMW má. Jenže přítomnost turbodmychadla a systémů pro využívání rekuperované energie znamená, že současné motory Fmají vysoký výkon už v podstatně nižších otáčkách a úplně k omezovači se tak často neženou. Tím, že motor dává dost síly v nižších otáčkách a jezdec toho využívá a motor nevytáčí na . Odhaduje se, že letos by měl výkon vystoupat až na 9koní, a to už není daleko ke kýžené tisícovce.


Dnešní šestiválcové motory o objemu litru mají o deset procent vyšší maximální výkon než dříve používané osmiválce, a to oba využívaly hybridních systémů. Povoleny byly přeplňované motory o objemu litru, ale této výzvě se nikdo z výrobců nepostavil. Výkon motorů tehdy dosahoval necelých 3koní.


Použili pri tom dva systémy rekuperácie energie, ktoré nazvali MGU- K a MGU-H. Zo spaľovacieho motora s priamym vstrekovaním dostali 6koní, k tomuto výkonu ešte pridajú ďalších 1koní, .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba