Rubin kamen vyznam

Vzhľad: jasný, po vyleštení priehľadný inak matný. Výskyt: nebrúsený bežný, brúsený drahý. Náleziská: India, Madagaskar, Rusko, Srí Lanka, Kambodža, Keňa, Mexiko. Vnáša do života rázny prístup. Dodáva energiu a rovnováhu, ktorej . Názov pochádza z latinského rubeus - červený.


Bol označovaný ako kameň holubičej krvi. Môže mať aj rozličné farebné odtiene, od ružovej cez purpurovú až po hnedočervenú. Mágia: Je to ochranný kameň , ktorý nás chráni na mnohých rovinách: domov, rodinu, majetky, deti ale aj pri psychickom útoku (cielenom i necielenom, ako napr. závisť). Učí lásce k sobě samému a povzbuzuje sílu osobnosti. Stimuluje mysl a umožňuje překonat sexuální problémy, díky čemuž probouzí nezměrnou vášeň a intenzívní prožitky.


Zvyšuje schopnost koncentrace, což má pozitivní vliv na produktivitu práce. Popis: Červený, průhledný. VýznaZ latinského názvu ruber – červený. Použití: Působí proti náladovosti, podporuje intuici a sebevyjádření, posiluje některé negativní vlastnosti jako je egoismus, přirozená divokost, nemilosrdnost.


Léčí virózy, střevní chřipky, bolesti hlavy, . Rubín - účinky a vlastnosti. Už po stáročia je rubín cenený predovšetkým pre svoju krásnu farbu a tiež jedinečnú tvrdosť a odolnosť (na Mohsovej stupnici), ktorá mu okrem iného dodáva ideálne vlastnosti pre brúsenie. Vďaka nemu, tak kameň získava cenený vysoko lesklý povrch.


Po staletí je rubín ceněn především pro svou krásnou barvu a taky jedinečnou tvrdost a odolnost (na Mohsově stupnici), která mu mimo jiné propůjčuje ieální vlastnosti pro broušení. Díky němu pak kámen získá tolik ceněný vysoce lesklý povrch. Malachitelektromagnetický smog, mobilní telefon, řidič, sexualita, strach Měsíční kámen láska, ochrana, regenerace, řidič, sexualita, spánek . Význam a vlastnosti rubína sú oceňované už po stáročia. Storočí sa verilo, že tento kameň má vlastnoť pomáhať udržať duševné a telesné zdravie a tiež vám zaistí pokojný život. Vášeň a energia rubínu . Ide o kameň , ktorý bol objavený len nedávno a logicky sa mu pripisujú schopnosti oboch jeho zložiek.


Tajemné kameny - význam kamenů v mytologii. Kámen spojení s empatií, symbolizující věrnost, božskou dorotu, přátelství odpuštění a lásku. Tento drahokam je symbolem lásky, odvahy a životní síly.


Je symbolicky spojován s planetami Saturna a Mars. Mars je brán jako planeta vášní. Cejlonské rubíny jsou malinové barvy nebo jsou to asterické kameny. První zmínky pocházejí z Arthašástry, Brhatamhíty a buddhistických kronik, jakož od cestovatelů (i Marka Pola). Na druhej strane, úplná absencia nečistôt a vady indikujúcich umelého pôvodu kameňa.


Tieto kamene sa nachádzajú na všetkých kontinentoch, snáď s výnimkou Antarktídy, ale predovšetkým cenené ázijských rubíny , najmä tí objavili v Barme. Tento očistný kameň prežiari svojím modrozeleným sfarbením dušu, odstráni temno z vnútra a prinesie pocit slobody, nevinnosti a čistej mysle. Pomáha potláčať depresiu, hnev,. Selenit – kvalitné kryštály majú veľmi . Je považován za kámen života.


Měl ochraňovat tělo před morem a duši před. Stačí otevřít a budeš v obraze. Je to symbol majestátnosti a vznešenosti. V Indii ho nosili maharajovia na čele ako symbol sily a lásky.


Na trhu patrí medzi najdrahšie kamene najvyššej triedy. Znamenia zverokruhu: baran, lev, panna, škorpión, strelec, kozorožec. Orgány, na ktoré pôsobí: Granát regeneruje telo. Lieči chrbticu, chrbát a bunkové problémy. Smarag mesačný kameň , olivín, rubín , avanturín.


Achát, diamant, sardónyx, olivín, krištáľ. Nefrit, zafír, karneol, jaspis. Opál, lapis lazuli, turmalín, smarag avanturín, nefrit, magnezit.


Beryl, akvamarín, topás, citrín, granát, . Ruženín – kameň lásky a vzťahov. Posilňuje vernosť a pomáha nájsť šťastie v láske. V dnešnej dobe získava stále väčší a väčší význam , pretože sa zistilo, že funguje aj ako prostriedok na neutralizáciu vplyvu .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba