Extrudovaný polystyrén vlastnosti

Extrudovaný polystyren je tepelná izolace, to asi ví každý co se kolem stavitelství pohybuje. Je ale kupodivu ještě pořád běžné, že mnozí a hlavně samostavitelé neví o jeho dalších vysoce důležitých vlastnostech. Na rozdiel od EPS sa XPS vyrába tzv.


Tento článek vznikl z důvodu častého zaměňování těchto sice vzhledově podobných, ale přitom poměrně co se týká do vlastností rozdílných tepelných izolací. Polystyren jako takový je velmi lehká a pevná látka, tato vzniká na základě polymerace styrenu a pentanu, což jsou látky, . Vlastnosti extrudovaného polystyrénu.

Zároveň musí spĺňať vysoké množstvo nárokov z hľadiska tlaku, vlhkosti (nasiakavosti) a iných. Ideálnym riešením sú tvrdené dosky z materiálu . Plísně na zdi pod polystyrénem vznikají jen tehdy, když je vrstva polystyrénu stěží decimetr tlustá a když má navíc původní zeď také nějaké mírně zvýšené tepelně- izolační vlastnosti oproti masivnímu kameni či cihle. Proč extrudovaný polystyren. Fyzikální vlastnosti extrudovaného polystyrenu XPS.


Při přikrytí extrudovaného polystyrenu tmavými fóliemi . Tepelněizolační výrobky pro budovy – Průmyslově vyráběné výrobky z extrudovaného polystyrenu. XPS je odolný voči tlaku a vodu absorbuje len veľmi obmedzene, a preto sa používa často v stavebníctve ako . Pro své persistentní vlastnosti (nerozkládá se) byl zařazen mezi persistentní organické látky (POP) dle Stockholmské úmluvy OSN a celosvětově .

Oproti běžnému polystyrenu EPS má lepší vlastnosti , jako větší pevnost, nenasákavost a zejména lepší tepelně izolační vlastnosti , kvůli kterým se nejčastěji používá. XPS a EPS představují po stránce výroby, ale i po stránce parametrů dvě odlišné skupiny tuhých tepelněizolačních materiálů. Tyto dva typy desek mají odlišné technické vlastnosti.


Bílé izolační desky si v průběhu uplynulých padesáti let získaly na stavbách své pevné místo. Pěnový polystyren není lehký jenom co se týče váhy, dá se také lehce zpracovat, má výborné tepelně izolační vlastnosti a je cenově dostupný. Aby bylo možné pěnový polystyren optimálně využít, je nutná znalost . Lepší mechanické vlastnosti než pěnový polystyrén (EPS), Cena.


Pokud pěnový polystyren po vypěnění ležel nějakou dobu ve skladu a až poté byl rozřezán na desky, měly by být tvarově stabilizovaný. STYRODUR C - EXTRUDOVANÝ POLYSTYRÉN. Vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti , rozmanitosť typov, rozličná pevnosť v tlaku a vyhotovenie hrán, robia zo styroduru C nepostrádateľný materiál v pozemnom, podzemnom i dopravnom stavebníctve. Používa sa na: izolácie obvodových stien, obrátených plochých . Za extrudovaný polystyrén si v porovnaní s penovým síce o niečo priplatíte, poskytne vám ale lepšie vlastnosti.


Nehrozí pri ňom napríklad riziko nasiakavosti, pretože má uzavreté póry. Vďaka tomu sa môže bez problémov použiť na izoláciu sokelu a ďalších miest, kde je dlhodobo schopný odolávať .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba