Zateplení ytongu polystyrenem

Mám dům postaven z Ytong Lambda 375. Nemám žádné zvláštní podmínky na energetickou náročnost, jen nevím zda a čím zateplit. Ytong a jeho zateplení polystyrenem už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Zdravim Vas,chtel bych se zeptat zdali je lepsi pouzit ytong lambda a zateplit a nebo obyč. Jde mi o zabraneni ztraty tepla pres tepelne mosty.

Jaké zateplení k Ytongu 375? Jak zateplit YTONG 35cm? Diskuze TZB-info forum. Chtěl bych se zeptat zda je lepší ytong zateplit 12cm vatou nebo EPS? Zateplení porobetonu Ytong Lambda 3difuzně.


Ytong 4bez polystyrenu nebo Ytong 3a 15-tka. V pamäti Preložiť túto stránku martin_fio Tuším, že špatnou pověst polystyren dostal po vnitřním zateplení panelových domů z 50. Ale byla to naštěstí jen jakoby pokojová - povrchová, nikoli z nějaké zdi nebo tak.

Stačilo větrat, ošetřit povrch, ložnici teda přemalovat, ale je pokoj. Neumím si představit, co by udělalo zateplení polystyrenem , veškerá nasáknutá vlhkost by šla přímo dovnitř, fakt neodoporučuji. Běžný způsob zateplování difúzně propustných stěn, mezi něž patří i pórobeton YTONG , je polystyrénem z venkovní strany.


Lidově se říká, že takto zateplená stěna nedýchá. Je to nepříjemné po zimě, když s růstem teplot nastanou podmínky pro . Pokusíme se odpovědět na otázku, v čem je Ytong Multipor lepší a kdy je jeho použití vhodnější, než použití fasádního polystyrénu. Zateplování zdiva z porobetonu je v dnešní době hodně diskutované téma. Někdo nedoporučuje porobeton zateplovat vůbec , jiní doporučují zateplení difůzně otevřenými izolanty, jako je vata nebo open polystyreny.


Také existují názory a zkušenosti, že zateplení porobetonu lze . Ytong 3nebo 30) s polystyrénem malé tloušťky (např. jen cm). Teda so značnou rezervou a nepotrebuje dodatočné zateplenie. Normové nároky tepelného odporu obvodovej steny R = 3 . Na jaké nejčastější mýty a pověry si musíte dát při zateplování domu pozor?


Tepelná izolace – mýty a pověry aneb polystyrén způsobuje plísně. Ytong nebo Porotherm, ale z hlediska tepelné akumulace je považováno spíše za stavbu „lehkou“ a tam norma požaduje U=3. Cim a akou hrubkou by ste zateplili YTONG 30 bungalov, neobytne podkrovie, strecha MEDITERAN? Ako sa býva v dome z Ytong Lambda 3bez zateplenia ?

V pamäti Podobné Preložiť túto stránku Fasádní talířové hmoždinky do pórobetonu a ytongu jsou určeny pro připevnění tepelně izolačních desek k obvodovému zdivu. Doporučujeme vybírat hmoždinky podle jejich parametrů a certifikace pro danou třídu. Pro dostatečnou přídržnost fasádních desek k pórobetonu a ytongu je vhodné zvolit kotvící hmoždinky s . Pretoze ak ma polystyren mensi tepelny odpor ako murovana stena bude sa nachdzat rosny bod vo vnutri steny a tym zacne vlhnut a mozu vznikat plesne. Zateplili sme cca až domov z YTONGU tých ľudí poznám osobne , čas od času ic stretávam nemajú žiadne pripominky.


Pokud však tomuto transportu vlhkosti zabráníme třeba instalací zateplení z pro vlhkost zcela neprostupného polystyrenu , začne se nám z interieru unikající vlhkost hromadit právě v porobetonu. A jelikož porobeton je díky svému rozsáhlému porovému systému schopen nasáknou velké množství vlhkosti, .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba