Samonivelačný poter video

Ako si možno čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a bez búracích prác pripraviť novú, peknú a funkčnú podlahu pomocou. Technologický postup aplikace cementové samonivelační podlahové hmoty od firmy weber. Firma Proplac a ich ukážka práce s liatym anhydridovým poterom Knauf Largo.


Anhydritový poter FE 50. RUBI - pomôcka na jednoduché a pohodlné čistenie podlahy od cementového povvlaku - Rubinela.

Chemos nivelační hmoty jak se zpracovávají a lijí na podlahy. Pred zhotovením nášľapnej vrstvy podlahy musíme venovať náležitú pozornosť príprave podkladu. Jeho kvalita totiž môže výrazne ovplyvniť životnosť i estetický vzhľad hotovej podlahy. Rovný a hladký podklad dosiahneme napríklad použitím liatych poterov a samonivelizačných stierok, ktoré pripravujeme . Na trhu nivelačných materiálov existuje hneď niekoľko spôsobov, ako problém s nerovným podkladom vyriešiť.


Na výber máte buď klasické samonivelačné stierky alebo špeciálne anhydridové potery. Prečítajte si v článku . Nivelačné stierky, sa používajú na zrovnávanie alebo vyhladenie podkladu, teda podkladového poteru , či už na cementovej alebo sadrovej báze.

Podľa toho sa volí samozrejme aj nivelačná stierka. Doporučujem zrovnanie podkladu nivelačnou stierkou zveriť do rúk odborníkom, najlepšie podlahárom, nie . Vyrovnávanie podlahy sa s použitím samonivelačného poteru stalo jednoduchšie. Klasické potery bolo potrebné po naliatí vyrovnať pomocou hladidla. Celá činnosť netrvá viac než . Výrobcovia ponúkajú nivelizačné a opravné materiály, ktoré aj pri zložitých podmienkach zabezpečia optimálne výsledky na rozličných povrchoch: cementové, magnéziové a anhydritové potery , betón, staré krytiny, drevené podlahy, drevotrieskové dosky, terazzové a kamenné podlahy, liaty asfalt a ďalšie. Podkla na ktorý sa bude samonivelačný poter aplikovať, musí vyhovovať platným normám, musí byť čistý, suchý, pevný, nosný a bez prachu.


Zároveň nesmie byť vodoodpudivý a zamrznutý. Na zabezpečenie kvality podkladu sa odporúča realizovať sondu, ktorou sa preukáže jeho súdržnosť, a to do hĺbky . Cementové a sadrové (anhydritové) potery. Potery na podlahové vykurovanie.


Samonivelizačné stierky na vyrovnanie nerovností. Sú vôbec medzi týmito potermi nejaké významné rozdiely? Chcem si robit betonove potery do novostavby svojpomocne.


Nie som uplny laik, ale poradte ako dosiahnut co najrovnejsi poter a dodrzat aj pozadovane vysky poteru ? Mam si robit betonove pätky, alebo len stahovat velkou vodovahou? Alebo nejaky iny lepsi postup?

Doprava zdarma Dodanie do dní. Dostupnosť: Skladom u dodávateľa.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba