Musim vratit stary pas

Dobry den, Moja priatelka (slovenka) zije v cudzine a zial, nepocula o tom, ze stare a neplatne cestovne pasy bolo by treba vratit spat. Ahoj,pokuta jej nehrozí, starý pas treba odovzdať pri vybavovaní nového pasu , takže ani sa s tým odovzdávaním nemusí ponahľať- policajti si ho sami vypýtajú ked jej . Platí sa nejaká pokuta pri strate neplatného. Musim odovzdat obciansky preukaz, ak zmenim.


Socialistický pas s rôznymi pečiatkami má odložený ako pamiatku. Po skončení platnosti mu síce na polícii vystavili nový, ale starý si mohol ponechať s tým, že na ňom odstrihli rožtek. Preto som ostal veľmi zarazený, keď mi oznámili, že si svoj neplatný pas nemôžem nechať, hovorí mladý Košičan, ktorého . Slovensko síce explicitne neakceptuje cestovné pasy , ktorým skončila platnosť, ale bude pravdepodobne akceptovať alternatívny doklad totožnosti a občianstva štátnych príslušníkov EÚ a ich rodinných príslušníkov, ktorí sa nevedia preukázať platným cestovným dokladom, alebo si nemohli vopred vybaviť . Bude nějaký problém, když zatím pas nevrátím, a teprve až budu potřebovat nový pas , což bude třeba za několik let, tak ten starý vrátím až budu . Pri podaní žiadosti o vydanie nového cestovného pasu je potrebné starý pas odovzdať, ak si túto povinnosť občan nesplnil bezodkladne po skončení platnosti dokladu. Ako postupovať v prípade straty pasu ? Bezodkladne ju nahláste na oddelení dokladov alebo mimo stránkových hodín na obvodnom . Vyhotoví mi nový pas , i když neodevzdám ten starý ? Děkuji za zkušenosti ;). Ano, udělají… já jsem svůj ztratila během stěhování, tak jsem jim to tam řekla, měli na to formulář, kde jsem napsala, že se mi ztratil a to bylo všechno… paní dodala, že kdybych ho našla, tak ho mám přijít vrátit … a hádej, našla . Predpokladám že hovoríme o deťoch.


Tak nos pre istotu aj rodný list dieťaťa pre prípadné preukázanie, že je naozaj tvoje. Vyhotovený cestovní pas je u žádostí podaných po dni 1. Na internetu se objevila zpráva, že všem, kdo do konce listopadu nevrátí na úřad neplatný pas , hrozí pokuta tisíc korun! Lidé kvůli tomu šílí a bojí se obřího postihu. Pokud máte i vy doma neplatný cestovní pas , máte ze zákona povinnost ho vrátit. Neplatný cestovní pas může držitel odevzdat u . Treba priniesť starý pas a podať si žiadosť o nový pas , ktorý Ti príde za poplatok ečiek do mesiaca.


A ona mi ho nechcela vratit , lebo vraj neplatny pas je vlastnictvom policie a aj tak som ho mala uz davno odovzdat, do tych dvoch tyzdnov tusim spominala. Ale ja som bola od neho . SLOVENSKO - Skončila vám platnosť cestovného pasu ? Vybavte si nový ešte pred sezónou, vyhnete sa ta návalom a dlhému čakaniu. Praha - Mylně se někteří občané domnívají, že nalezený či vysloužilý pas nemusejí nikam odevzdávat, upozornil v úterý tiskový mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.


Dokla který pozbyl platnosti nebo kvůli zaplnění přestal plnit svůj účel, je totiž nutné vrátit úřadu, který ho vydal. Ti ho nechaju, ale musis im uviest nejaku dovo naco ho chces. Jedna sa len o zmenu udaju v pase za 10- Sk kolok na pockanie , alebo musim zacvakat do 30dni 1. Pokud motorista řidičský průkaz nepoužívá, musí ho vrátit , když nechce jeho výměnu. I tady platí, že pokud člověku propadne pas , nesmí si ho doma nechat a musí ho odevzdat na radnici.


O této povinnosti, že musím propadlé doklady odevzdat, jsem nevěděla. Odbor správní Městského úřadu ve Znojmě vyzývá všechny držitele neplatného cestovního pasu k jeho vrácení. Musím vrátit neplatný cestovní pas , když v něm mám platné vízum?


Držitel neplatného cestovního dokladu je povinen odevzdat tento doklad bez zbytečného odkladu orgánu příslušnému k jeho vydání, matričnímu, úřadu, zastupitelskému úřadu nebo neprodleně na vyžádání orgánům policie.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba