Nekropola pri gíze

Nekropola pri Gíze resp. Toto je rozlišovacia stránka. Obsahuje rozličné významy uvedeného hesla.


Ak ste sa sem dostali cez odkaz v článku, prosíme, vráťte sa a opravte . Tento článok je o starovekých alebo pravekých pohrebiskách opatrených stavbami (cestami, hrobkami a podobne). O ostatných typoch pohrebísk pozri článok pohrebisko.

Známe staroveké nekropoly sú napr. Pyramidy v Gíze jsou řazeny mezi Sedm divů světa a jsou zároveň jedinými stavbami z tohoto seznamu, které se dochovaly až do současnosti. Vyskúšajte na svojich zariadeniach režim Street View, trojrozmerné mapy, podrobnú navigáciu, interiérové mapy a ďalšie služby. Pyramídy v Gíze zostali v neporušenom stave až do stredoveku.


Mykerínova pyramída, Menkavrého pyramída, Mikerínova pyramída, Menkaureova pyramída je tretia a najmenšia kráľovská pyramída v nekropole pri Gíze v Egypte. Menkaure, ktorý bol synom Chufua, staviteľa najväčšej egyptskej pyramídy. The Giza pyramid complex is an archaeological site on the Giza Plateau, on the outskirts of Cairo, Egypt.


Je nejlidnatějším městem v Africe a hlavním městem Egypta.

V Káhiře se turisté nezastaví. Nechte se uchvátit majestátními pyramidami v Gize , nebo Sakkaře. Nebo navštivte slavnou citadelu na kopci Mukkatám.


V egyptskej Gíze objavili nový chrám Ramessa II. Chrám objavili pri prácach pri usadlosti Abusir v Badrašíne, časti tretieho najväčšieho egyptského mesta Gíza. Ide dosiaľ o jediný archeologicky doložený chrám tohto panovníka na sakkárskej a abúsírskej nekropole. Při moderních cenách (asi 1dolarů za krychlový metr) by to znamenalo 2milionů dolarů – to je za nejtrvanlivější monument v historii lidstva ještě docela málo.


Pyramída v južnej Sakkáre, Sahureho pyramída, Pyramída Amenemheta IV. The famous Egyptian Giza Pyramids ( Giza Necropolis) جيزة يسروبوليس on the Giza Plateau جيزة بلاتي , Cairo. Prechádzku po Gízskej plošine prináša nový internetový 3D projekt, ktorý vytvorili na základe materiálov z archívov bostonského Múzea umení.


D spustili tento týždeň. Gízska plošina obsahuje rozľahlú nekropolu , kde sa okrem iných vzácnych historických pamiatok . Gíza před dávnými a dávnými lety. D model nekropole v Gíze od Dassault Systčmes. Minority Report, při níž si uživatel může vytvořit vlastní interaktivní holo- gram proudového motoru GEnx.


Těžko lze najít někoho, kdo by neznal slavné pyramidy v Gíze. Je ale velký rozdíl vidět tyto monstrózní stavby v televizi nebo stát přímo vedle nich. Jsou obrovské, a protože se mi povedlo vyšplhat asi do poloviny té nejvyšší pyramidy, mohu říci, že výška vzbuzuje respekt i strach zároveň.

Významné východy slunce při pohledu z Memfiské nekropole. Pozorování východu Slunce v průběhu roku stanoví čtyři konkrétní body (kolury) jeho dráhy dvanácti souhvězdími Zvěrokruhu (stejně jako „Dvanácti odděleními“ v knize „O tom, co je Duat“). Jsou to jarní a zimní rovnodennost a letní a zimní slunovrat. Abúsír – příběh jedné královské nekropole.


Pyramidy v Gize (z trochu jiného pohledu) Jedno arabské přísloví praví: „ Všechno na světě má strach z času, ale čas má strach z pyramid“ My jsme z nich strach neměli, nýbrž jsme se na ně těšili a tudíž náš výlet na. Součástí tohoto komplexu je i Velká Sfinga, která stráží bránu do celé gízské nekropole. Severovýchodne od nej objavil G. Jamato v Mozu pri Osake rokov budovaná hrobka 15. Před více než čtyřmi tisíci lety vytesali egyptští řemeslníci podobu královny Ankhnespepy II do dřevěné sochy.


Podle objevu, který v pátek oznámilo Egyptské ministerstvo pro archeologické vykopávky, byla původní podoba sochy zpracována do úžasných detailů včetně dřevěných náušnic.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Antik smart tv box forum

Stroj na pečenie oblátok cena