Rekonštrukcia domu cena

Dobrý deň, v najbližších dňoch sa staneme majiteľmi tehlového domu postaveného v r. Rozhodli sme sa že dom budeme prerábať a robiť k nemu prístavbu rozmerov 10x4m (prízemie plus 1.poshodie). Chcela by som sa spýtať či tu je niekto, kto by mi vedel povedať odha koľko nás taká . Cely podpivniceny, zvysenie prizemie plus podkrovie. Prizemie cca 100m podkrovie to iste.


Dom je v povodnom stave, postaveny cca v rokoch.

Je ale menena strecha, novy krov, krytina Tondach. Treba este zateplit atd. Koľko stojí projekt od architekta? Cena rekonštrukcie staršieho úzkeho domu , pôdorys. Náklady na kompletnú rekonštrukciu domu - Rekon.


Tabulkova cena rekonstrukcie vychadza podla architekta a rozpoctara na 150- 180. Projekt neobsahuje zatial polozky interieru ako je krb, kupelna, kuchynska linka a pod. Teplotechnicke vypocty uvazuju zateplenie od vrchu az pod uroven suterenu ( aj cez travertinový sokel, viz obrazok ) – Neopor . Ibaže Lenka a Michael nás k sebe na návštevu pozvali preto, aby vám ukázali, že ani kompletná rekonštrukcia domu nemusí rodinu finančne zruinovať a na výsledok netreba čakať večnosť.

V tejto situácii som ocenila ponuku IKEY, kde sa dá kúpiť pekný moderný nábytok za naozaj prijateľné ceny. POZRITE SI NAŠE CENY : Cenník rekonštrukcie bytu , rekonštrukcia bytu cena a cena rekonštrukcie bytu CELÁ SR. Ak si pozries na nete cenniky stavieb na kluc, tak velky rozdiel medzi rekonstrukciou stareho a kupou noveho nemas. Hoci staršie byty alebo domy nie sú pre kúpu ideálne, lákavá je ich nižšia cena , ako za stavbu na zelenej lúke.


A ak ste si už toto tvrdenie overili, nemá význam ( kvôli porovnateľnej cene bytu a domu ) venovať sa bytom, ale prioritne budeme rozoberať výhody a nevýhody kúpy a následnej rekonštrukcie. Vypočítajte náklady na prestavbu. Ceny kompletnej prestavby.


Vyplňte rozmery miestnosti, a rozlohu Vám automaticky vypočíta. Zadajte rozmery okien, nasledne vyberte, čo chcete prestavať a dostanete k orientačnej cene prestavby. Jednotné ceny materiálu, a práce môžete zmeniť. Po konzultácii so statikom sa často používa práve realizácia betónového venca no a výmena strechy je už len prirodzeným dôsledkom daných rekonštrukcií.


Staršie domy môžu mať výrazne narušenú pochôdznosť podkrovia. Preto keď sa realizuje veniec tak po konzultácii so statikom sa môžu podlahy zosilniť rôznymi . Ako vypočítať náklady na rekonštrukciu ? Závisí to od prác, do ktorých sa chystáte pustiť. Tie môžu zahŕňať: ( ceny sú uvedené orientačne pre stredne veľký rodinný dom – berte ich s rezervou).


Pretože som čítal v poslednej dobe aj literatúru o nízkoenergetických objektoch, a rôzne prílohy v časopisoch a denníkoch , v ktorých sa objavujú najnovšie trendy, dovolil som si definovať zadanie formy rekonštrukcie. A to buď ako čo najlacnejšie a bývať za každú cenu alebo stavať pre budúcnosť s tým, že aj keď niektoré . Pri kalkulácii ceny nezabudnite zarátať všetky potrebné položky.

Napríklad pri plávajúcej podlahe k cene za meter štvorcový prirátajte cenu za podkladový materiál, soklové či prechodové lišty. Taktiež nezabudnite na „detaily“ ako sú vypínače, svietidlá. Vyhnete sa tak nepríjemným prekvapeniam uprostred rekonštrukcie. Veľmi často sa ľuďom stáva, že ich rekonštrukcia staršieho domu stála oveľa viac, ako keby boli postavili nový!


Už asi rok a pol aktívne hľadám svoju tú pravú nehnuteľnosť. Nakoľko nemám(-e) na kúpu nového domu resp. Chcem urobiť novú plynovú a elektrickú prípojku, voda je ok iba nové rozvody v dome. Exteriér aj interiér domu bol postavený v tom istom čase. Výzvu udala majiteľka, ktorá povedala: „Neviem si to vôbec predstaviť, či sa s týmto dá ešte niečo spraviť.


Týmto prehlásením udala smer a rozsah . Zdravím všetkých, rád by som sa spýtal aspoň približne na cenu projektovej dokumentácie pri rekonštrukcii hlineného domčeka (vek cca rokov). Piatich architektov sme sa pýtali, nad čím uvažovať, keď chcete rekonštruovať byt alebo dom. Cena odborného posudku je minimálna v porovnaní s riešením problémov, ktoré sami prehliadnete,“ hovorí Martin Mihály. Pri rekonštrukcii ide v zásade o jedno: upliesť z hovna bič.


Je dôležité podotknúť, že niektorí majitelia rodinných domov sa snažia za každú cenu zachrániť úplne všetko, no v niektorých prípadoch je lepšie odstránenie starého domu a postavenie nového, než rekonštrukcia. Medzi typické rekonštrukcie rodinných domov v súčasnej dobe patria: prístavba k rodinnému .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba