Pivnica na zemiaky

Je určená na uskladnenie zemiakov na zimné obdobie. Výhodou tejto pivnice je možnosť osadenia do terénu s vysokou hladinou spodnej vody. Je hermetická a voda sa do nej nedostane.


Stála teplota je udržiavaná . Stavba záhradnej pivnice a niekoľko inšpirácií pre vás Tradičná záhradná pivnica bola kedysi nedeliteľným prvkom vidieckeho života.

Naši predkovia dobre vedeli, že k uskladneniu plodín je lepšie využiť pivnicu „mimo dom“, než v jeho suteréne. Tradovalo sa, že dobrá pivnica je taká, ktorá zabezpečí v lete . Zemiaky ukladajte do pivnice v prepravkách, drevených alebo plastových debnách, alebo voľne na drevený rošt. Neodporúča sa skladovať ich v plastových vreciach. Pred uložením ju vydezinfikujte a potom dobre vyvetrajte. Mám pivnicu v ktorej teplota neklesá pod °C.


A rovnakú máte možno aj vy. Skladujem v nej zemiaky , mrkvu, cviklu, petržlen a ďalšiu koreňovú zeleninu.

Zdá sa, že existuje spôsob, ako obalamutiť prírodu. Zemiaky možno uskladňovať aj v hrobliach, ktoré musia mať spodné aj vrchné vetracie kanály. Ich nevýhodou je, že ich . Skladovanie zeleniny či ovocia v pivničných priestoroch v rodinnom dome je veľmi nedokonalé. Skladovaná zelenina a zemiaky veľmi skoro vysychajú, klíčia a zahnívajú.


Neskôr sa naskytla potreba vybudovať čerpadlo pre dom a záhradu a zároveň vznikla potreba pre skladovanie jabĺk, zemiakov , koreňovej zeleniny a podobne. Pivnica mimo rodinného domu. Výhľadovo platňa strechy by mala slúžiť ako základová doska pre prípadný záhradný domček v budúcnosti. Určite to poznáte: všetky motyky, rýle, hrable, kosačka a . A na čo by mala tá pivnica slúžiť?


Na skladovanie zemiakov , alebo na nočné návštevy priateľov dobrého vínka? Nezabunite na drenážne trubky okolo celej stavby. Na obytnú pivnicu by som dal dve rúry po 100mm ,do každej . Možno ste si zásoby na zimu pripravili z vlastnej záhrady, alebo ste si jablká, zemiaky , kapustu či chutné zaváraniny jednoducho kúpili.


Pokiaľ bývate v dome s pivnicou, tak máte problém uskladnenia zásob takpovediac vyriešený. Sucho, tma a chla ktoré sú vlastné pre pivnicu , sú tým najlepším miestom .

Dobrá pivnica je na skladovanie zemiakov základom! Ak sa odhodláte k nákupu väčšieho množstva zemiakov na uskladnenie napríklad z neďalekej farmy, či obchodu, je potrebné zvážiť, či na to máte vhodné priestory. V zimnom období je nutné mať také miesto, ktoré umožňuje udržať teplotu najlepšie v rozmedzí 4-° C a . Toto množstvo by malo stačiť na uspokojenie tuzemských potrieb. Ročná spotreba jedného obyvateľa je približne kg. Na zimné preskladnenie zemiakov má Slovensko kapacity v objeme 2tisíc ton, mesačný odbyt je zhruba až . TASR) – Obec Liptovská Teplička v popradskom okrese sa pýši svojimi pivničkami, ktoré sú európskym, ak nie svetovým unikátom.


Preložiť slovo „ pivnica na zemiaky “ zo slovenčiny do angličtiny. Ak ale chcete stavať pivnicu len na pár kompótov, investujte inde. Ak ako záhradkári túžite po malej pivničke na zemiaky a zeleninu, dá sa lacnejšie vybudovať v záhrade – alebo povedzme podpivničiť len tretinu domu.


Mnoho z nás ale býva v bytových alebo rodinných domoch, kde už pivnica je. Zabili ich pravdepodobne výpary z hnijúcich zemiakov. Otec dievčaťa, uznávaný profesor civilného práva Michail Chelysev, išiel do pivnice , kde boli uskladnené zemiaky.


A tie sa mu žiaľ stali osudnými. Nadýchal sa výparmi, omdlel a zomrel. Rovnako zomreli v ten deň aj jeho manželka a Marijina stará .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba