Mokra stena v dome

Paradoxne sa vlhkosť na stenách objaví pár rokov od zateplenia domu kontaktným zateplením. Jedným z mnoha príkladov bol aj rodinný dom v Trnave. Vlhkosť stien a interiéru spôsobuje degradáciu stavebného materiálu, stratu pevnosti stien , znižovanie súdržnosti omietok a ich následné vydúvanie a. Ceny sa pohybujú podľa toho, o akú hrúbku a, samozrejme, aj dĺžku muriva ide. Za kamenné murivo, ktoré sa už .

Ako už bolo povedané, „ mokrá ” vlhkosť sa môže zo steny či múru dostať von len ako vodná para relatívne pomalými difúznymi mechanizmami. Zateklo vám do domu při povodni, po velkém lijáku nebo se dělají na stěnách mokré skvrny a plísně. Nastává čas se vlhkosti zbavit.


Nejdříve však musíte znát její příčinu a podle toho dům správně vysušit. Nebo permanentně sušte mokré prádlo, nebo si pořiďte obrovské množství nějakých květin s . K vašej poslednej vete cez leto to nerobí cez zimu to robí preto že je vlhký múr a vlhký mokrý múr má horší tepelný odpor (ľahšie premrzne). Vieme, ako sa ich zbaviť.


Vlhké steny v byte, či dome robia vrásky na čele mnohým ľuďom.

Výskyt vlhkých stien nie špecifikom. Nadmerná vlhkosť sa tvorí aj v starých domoch a rovnako aj v novostavbách. Existujú prípady, kedy nie až tak starý dom s izolovaným murivom vlhne.


Treba sa ubezpečiť, že po obvode celej budovy nie je zdvihnutý dvor. Takýto prípad je bežný napríklad na miestach s nerovným povrchom. Zatekajúca voda, a styk s mokrou hlinou na voľnom murive vie narobiť svoje.


Ako vysušiť vlhké steny : postup. Ak je dom starší, zvyčajne veľmi nasáva vodu do murív a stien. Tým vzniká vlhkosť, pleseň, dokonca zatuchlina. V prípade, že tento stav nastane a nepomáhajú bežné vysušovacie postupy, ponúka sa jednoduché riešenie. Riešenie je výhodné aj v tom, že pomôže ušetriť zbytočné náklady za . Pokud máme na rodinném domě plastová okna a dům otlučený polystyrenem – dům „nedýchá“ a vlhkost se hromadí ve zdech.


Na upravu sokla som použil andezit. Vykurujete plynom a máte v dome ešte jeden funkčný komín, využite ho na keramické kachle, piecku alebo kozub. Tým ,že je cirkulácia vzduchu , dochádza k oplachovaniu stien vzduchom ,tým sa sušia steny. Pred rokom sme kúpili byt s manželkou na hypotéku, a bohužial nevieme si už rady s vlhkými stenami v byte.


V zime sme si kúpili za 2Euro odvlhčovač, ale ani ten nezabral.

Tak som vytrhal podlahu (staré parkety), lebo som si myslel, že pod nimi je niečo mokré. Pod parketami bola škvara, ktorá je však . V jednom hornom rohu mame uz mokry flak a nevieme, co s tym. Vyzerá to preto tak, že vďaka tomuto slovenskému nápadu sa ľudia nemusia obávať mokrých a plesnivých rohov stien , ktoré boli pre nich možno pravidelnou nočnou morou. Mokré rohy v izbe počas zimy už nehrozia,“ skonštatoval samotný „otec“ projektu Marek Zvara. V tomto článku Vám poradím ako sa plesnenia stien zbavíte a opäť budete žiť v zdravom prostredí.


Plesne sa objavujú pozvoľne, najprv ako malé fľaky, ktoré v priaznivých podmienkach rastú ,ďalej sa šíria a zaberajú väčšie časti stien , hlavne pri oknách,. Nenechávajte sušiť mokré osušky v kúpeľni! Všade tam, kde sušíme bielizeň bez otvoreného okna. Každú napadnutú potravinu okamžite vyhoďte.


Skontrolujte tesnenie okolo okien. Odsuňte nábytok od steny. Bielizeň po žehlení hneď neskladajte, nechajte kúsky chvíľu vychladnúť. V prípade novostavby, sa nebojte dom kvôli plesniam reklamovať.


Hlavným dôvodom vzniku plesní, ktoré sa prejavujú ako čierne fľaky na stene , je zvýšená vlhkosť. Tá sa môže v byte či dome objaviť napríklad po výmenne starých okien za nové plastové. Môže za to nedostatočný odvod.


Netreba tiež nechávať sušiť mokré osušky v kúpeľni. V rámci prevencie plesní je .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba