Liečivo pre včely

Včelie liečivo apiguard - bez chemie Apiguard pre včely. Len zdravé včely , sú silné včely. Liečivá Včelí populáciu každoročne ohrozujú najrôznejšie včelí choroby - medzi tie najničivejšie patrí napríklad Varroáza včiel ai Preto sa žiadny včelár neobejde bez príslušných včelárskych pomôcok na ničenie včelích. Apiguard je tiež účinný proti roztočíkový včeliemu a vápenateniu včelieho plodu.


Rád by som predstavil postup liečenia varroázy pomocou KM a odporúčal ho včelárom, ktorý sa sťažujú na vysoké straty včiel kvôli varroáze alebo pre iné neznáme príčiny a radi by von z toho bludného kruhu. Koncom augusta po znáške je vhodné preliečenie včiel proti klieštiku a to pomocou pásikov liečiva Avartin.

Preliečenie včelstiev proti klieštikovitosti včiel sa môže vykonávať len veterinárnymi liekmi registrovanými v Slovenskej republike pre použitie u včiel a veterinárnymi prípravkami. Ošetrenie liečivom na báze fluvalinátu vo forme pásikov sa môže vykonať iba raz v roku, vosk nesmie byť použitý na farmaceutické účely. V závislosti od sily rodín a do hustoty uličiek medzi rámikmi dávkujeme približne ml liečiva do 7-medzier spodného hniezda. Včely prostredníctvom vzájomného kontaktu a reflexu roznesú liečivo na iné včely , vďaka čomu sa . Jednu doštičku treba zavesiť do uličky medzi včely na dní. Prúžok s liekom je určený pre plodisko s 10.


Na zavesenie doštičky stačí použiť kancelársku sponku alebo tenký drôt. Zoznam veterinárnych liekov a prípravkov. Včelárske liečivá - Lieky najmä proti klieštikovi a parazitom.

Zloženie: cukor, voda, vitamín C, oxalic aci es. BeeVital HiveClean je liečivo na prírodnej báze. Jak jsme avizovali v minulém čísle, Krajské veterinární správy v těchto dnech vydávají nová Mimořádná veterinární opatření (MVO), která dávají každému včelaři možnost tlumit varroózu jakýmkoli k tomu účelu registrovaným či pro klinické testování schváleným přípravkem. V návaznosti na tyto změny Mendelova společnost . Riešenie problémov včelárenia klieštikov predpokladalo nájsť liečivo , ktoré by klieštiky zdecimovalo v neskorej jeseni takmer na nulu a pritom by nepoškodzovalo včely.


V tomto roku sa dosiahli dobré výsledky pri tlmení nákazy s. Počet spadnutých klieštikov je tiež ovplyvnený množstvom včiel v úli. KM používam v tretej štvrtine doplňovania zimných zásob a preliečenie prevediem po doplnení zimných zásob. Pri dva krát preliečení KM bolo podstatne viac uhynutých klieštikov, účinnosť liečiva KM bola dlhšia,ako pri dva krát preliečení . Počas dlhého vývoja včiel sa zhruba rôznych druhov roztočov prispôsobilo životu so včelami. Avšak nie každé liečivo možno používať v produkčnom období, v čase znášky. Klieštik Varroa destructor zasiahol najmä tzv.


EKOPOL Liečivo pre včely , Cena: 1Kč, Lokalita: Praha 10. Boj so zvýšenou úmrtnosťou včiel , spôsobenou parazitmi sa zdá byť u konca. Vedci vyvinuli liek, ktorý účinne reguluje výskyt.


Spoločnosti BASF a NOD Apiary Product svojimi oficiálnymi testami nového liečiva potešili včelárov nielen v Európe ale aj za oceánom.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba