Ako ohnut haky na zlaby

MIESTA OHNUTIA Ostatné držiaky žľabu označíme pomocou čiary, poohýbame ich a namontujeme. Na montáž používame skrutky do dreva. Zambelli technický poradce ukazuje krok za krokem, jak je možné žlab odborně namontovat prostřednictvím.


Samotná montáž začíná upevněním žlabových háků. Pro zjednodušení a správné vyspádování žlabu doporučujeme na hácích označit tužkou místo ohybu. Jak tedy postupovat při montáži? Nezapomeňte si háky očíslovat. Montáž podokapních žlabů je možno rozdělit na montáž háků a montáž žlabů.


Montáž žlabových háků se provede tak, že se jednotlivé háky roztřídí podle spádů a montáž se začne prvním spádem. MÍSTA OHNUTÍ Ostatní žlabové háky označíme pomocí čáry, ohneme je a namontujeme. PŘÍPRAVA ŽLABŮ Je chvíle připravit na montáž okapové žlaby.


Ochrannou fólii předběžně nestahujeme celou, ale pouze tam, kde budeme žlab. Rozměry vhodných žlabů a svodů se určují z tabulky výrobce, přičemž je třeba znát velikost plochy, na kterou dopadají dešťové kapky. Dlouhý hák se před montáží ohne ohýbačku nebo ve svěráku s použitím trubky o průměru minimálně mm tak, aby byl ohyb plynulý a hák se . Namontujte první a poslední hák a natáhněte mezi nimi provázek. Poté namontujte další háky v linii vytyčené provázkem. Háky se montují na latě . Pokud je délka podokapního žlabu větší než metrů, montují se žlaby se spádem od středu ke krajům (ke svodům).


K ohýbání dlouhých háků můžete použít originální ohýbačku, případně lze hák ohnout ve svěráku přes trubku o průměru minimálně mm tak, . Aby bol zaistený zodpovedajúci spád žľabu , žľabové háky je potrebné ohnúť na krokvu v úrovni označenej na každom háku. Pre určenie miesta ohnutia jednotlivých hákov je potrebné v prvom rade vypočítať ich počet na danú strešnú plochu, potom ich položiť vedľa seba, urobiť. Ak používate háky so zaklapovacím upnutím, položte žľab do predného okraja hákov a potom žľab zaklapnite v zadnej časti dole do hákov. Spád v smere odpadu vytýčime pomocou špagátu. Natiahnite ho medzi hák najbližší ku kotlíku a krajný hák.


Po inštalácii žľabových hákov, sa uistite, či bol dodržaný potrebný sklon. Dlhé háky pred montážou ohnite za pomoci ohýbačky. Ohýbačka pracuje na principu ohnutí (navinutí) polotovaru okolo pevného kotouče za pomoci ovládací otočné páky.


Okapový hák je součástí střešního systému, jehož úkolem je připevnění okapového žlabu ke střeše. Bakalářská práce byla rozdělena na tři části. První část práce tvoří rozsáhlá rešerše, která zmiňuje všechny . Potom pritlačte spojku na žľab a nainštalujte ju . Vyrábajú sa z pásovej ocele, pozinkovanej ocele, medi, prípadne z pozinkovanej ocele obalenej medeným plechom.


Na päte háku sú vyvŕtané – otvory s rozostupmi minimálne mm, určené na kotvenie háku do stavebnej konštrukcie pomocou klincov, lepšie však . Plastové okapy mají tu výhodu, že ve většině případů jsou deformace vratné, tedy když se žlab trošku roztáhne kvůli ledu, vrátí se zpět na původní dimenzi ( nedojde-li k prasknutí apod.). V prípade nerovného krovu označte háky jednotlivo. U prvních je nutné jednotlivé háky naohýbat (každý jeden hák je ohnut v jiném místě, aby bylo možné vytvořit spád). Ještě bych k perfektnímu popisu podotknul, že u nás, na horách, podsouváme žlaby níž a kryjeme je pod kraj střechy, protože když po střeše sjíždí tuny sněhu, háky a žlaby to lépe přežijí, když nečumí do cesty.


Sníh se na konci střechy ohýbá, než se ulomí a odpadne, tak ty žlaby dáváme níž. Nejdříve namontujte první a poslední hák a natáhněte mezi nimi provázek. Potom namontujte další háky v linii podle provázku.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba