Drevený trámový strop

Klasické trámové stropy s rovným podhľadom majú na spodnej strane obklad z dosák a omietku na trstinovom pletive alebo drevený podhľad. Požiarnu bezpečnosť môžeme zvýšiť tak, že podhľad prichytíme na trámce, ktoré prenášajú len zaťaženie od vlastnej tiaže podhľadu. Prípadné priehyby stropníc sa . První trámové a fošnové stropní konstrukce můžeme najít už na stavbách z počátku 11.


Trámový strop se zapuštěnými štěpinami.

Jednoduchý trámový strop s viditelnými trámy. Přiznané dřevěné trámové stropy se hodí nejen na chalupu, ale i do bytu v tzv. Ten vyznává přírodní materiály, zemité barvy a působí velmi útulně.


Nad chlévy se někdy kuláče omotávaly slámou namočenou v blátě. Takto zhotovený dřevěný strop. Po uložení byly tyto stropy zaplněny vrstvou hlíny a písku.


Dalším typem dřevěného stropu je klasická trámová konstrukce.

Tato konstrukce je tvořena stropními trámy - stropnicemi v osových vzdálenostech cca 9-2m. Jednotlivé trámy bývají zapuštěné do zdiva minimálně 15cm. Pokud stavíme nový trámový strop , tak se . Orientační dimenze: Max. Empirický vztah pro návrh výšky trámu pro osovou vzdálenost. Studie cen čtyř vybraných stropních systémů.


Klasický dřevěný strop se záklopem a násypem. Stropy s příhradovými nosníky. Keramický strop z CSD Hurdis a nosníků HF. Porobetonový strop YTONG.


Jednou z vhodných metod rekonstrukce podlahy na trámovém dřevěném stropu je použití suchých podlahových systémů. Dřevěný strop z dřevěných I nosníků, . U novějších typů těchto konstrukcí je používáno menších profilů, proto se vzdálenosti volí menší. Tak, aby celková hrúbka izolácie stropu bola okolo cm.


Navrch záklop z dosiek alebo OSB. Ak nie, tak: Na drevené trámy odspodu urobiť tzv.

Nad parozábranou, pomedzi trámy i ponad ne v roštoch bude vlna, navrchu záklop. Rozostupy trámov určí statik. Akustická izolácia 40mm ( kladené medzi drevený rošt tvorený hranolmi 40x40mm) 5. Roznášacia vrstva - OSB dosky hr.


Nejprve se musela nachystat armatura do věnce dle navržení projektantem. Vytvořil jsem si ohýbačku na třmínky po domácku, ve fotogalerii je i postup ohýbání, naohýbal a pustil jsem se do svařování armakošů, někdo volí svazování drátkem, ale měl jsem k dispozici svářečku, tak jsem svařoval. Vlivem zatékání bývá v nejhorším stavu strop přímo pod půdou, uhnilé ale mohou být i části trámů uložené ve zdi (zhlaví) u stropů v patrech nižších. Přestavbou se mění zatížení podlah, stačí menší zásah do konstrukcí a objeví se nečekané problémy. Na podhled stropu byla použita palubka smrková Valašský srub o tl.


Prvé trámové a fošňové stropné konštrukcie môžeme nájsť už na stavbách z počiatku 11. Drevené stropy majú na našom území silnú tradíciu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba